Tänä aamuna sai kaivaa auton jostain sieltä lumen keskeltä ennen kuin lähti kouluun, yöllä oli taas ihan kivasti tullut lunta lisää. Miun mielestä tän enempää ei kyllä välttämättä tartteis tullakaan. Koulussa ei mennyt pitkään, iltapäivätunnitt olikin peruttu, ja työtkin alko vasta kuudelta, niin kerkesin hyvin tallille valosaan aikaan. Suunnitelmissa mennä kevyt reilu puolen tunnin maastolenkki..

Suunnitelmaksihan se jäi. Päästiin tallin pihalta tielle ja sitä ehkä parisen kymmentä metriä eteenpäin, kun jotain aivan kamalaa sattui: meitä lähestyi Hannun kanssa kolme ihmistä POTKUKELKOILLA. Hannu on tässä syksyn mittaan keräillyt sitä energiaa aika paljon sairaslomallaan, niin tänään se sitten antoi hieman esimakua siitä energiasta. Ensin myö van pysähyttiin kattelemaan, että mitäs sieltä tulee. Hannun koko kroppa jännittyi, ja korkeutta tuli vielä ainakin sen 10 cm lisää. Sieraimet ja silmät suurina se tuijotti kolmea omituista hahmoa jotka hiljalleen meitä lähestyivät.

Siitä tosiasiasta huolimatta etää Hannu on mielestäni yksi maastovarmimmista hevosista mitä tiedän, niin Hannun huumorintaju ei kestänyt niitä kolmea omistuista hahmoa, ja päättikin sitten pyörähtää takajaloilla ympäri ja laukata tietä pitkin tallin pihalle.Laukan sain aika äkkiä pois, mutta kyllä niillä väistöillä sekä passagella ois pyhästä yrjöstä irronnu melkoset prosentit! :-D Siinä sitten posket punasina päätin että mennäänpä tänään sitten kentällä, kahlatkoon mokoma siellä umpihangessa. Kentälläkin piti kyllä vähän väliä pälyillä pusikkoihin ja puihin josko sieltä joko talitintti löytyisi mitä voisi sitten säikähtää.

Mutta ei ukko ainakaan onnu! Ja sehän se positiivista tässä onkin. Vaikka ei se normaalisti tuollainen ole, oikeasti se on ihan pystyynkuollut. Huomenna on päivä uus (tai oikeastaan tänään), jotenka uusi yritys vaan, jos vaan kerkiän valosaan aikaan tallille, muuten tyydytään kentällä pyörimiseen.

P.S. Mein kissat Minttu ja Julle on hyvin sisäistänyt talven tulon, kaivautuvat sänkyyn lakanoiden alle lämmittelemään! (ovat siis täysin sisäkissoja, kerrostalossa kun asutaan ylimmässä kerroksessa, vaikka toki ulkoilemaankin pääsevät halutessaan) Tosiasiassa ne vain käyttävät lumen tuloa syyksi lisä laiskotteluun. :-)